ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΪΟΥ

5,224 Covid Safety First Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

Με χαρά και αισιοδοξία το σχολείο μας υποδέχεται και πάλι τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συνέχιση της δια ζώσης διδασκαλίας και ευχόμαστε να ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά ομαλά.

Όμως, επειδή η πανδημία δεν έχει τελειώσει και υπάρχουν κρούσματα στην περιοχή μας, είναι απαραίτητη η πιστή τήρηση των μέτρων από όλους μας όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουμε την αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή ολόκληρου του σχολείου ιδιαίτερα αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.  Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με την τήρηση των μέτρων και κυρίως με την έγκαιρη ενημέρωση του σχολείου για την ύπαρξη ύποπτων συμπτωμάτων ή κρούσματος στις οικογένειες των μαθητών μας. Η παραμονή του παιδιού στο σπίτι για 14 ημέρες, όταν θεωρηθεί από τις αρμόδιες αρχές στενή επαφή, είναι υποχρεωτική και πολύ σημαντική για την ασφάλεια της σχολικής μονάδας και τηρείται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαγνωστικών τεστ. Κοινωνικός στιγματισμός προς τους μαθητές ή τους εκπαιδευτικούς που νοσούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους δεν επιτρέπεται να εμφανίζεται σε τέτοια δύσκολη εποχή που έχουμε ανάγκη τη συμπαράσταση και την κατανόηση.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) συμβάλλει στην προσπάθειά μας και πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα και προσοχή για να είναι αξιόπιστος στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Όλοι/ες οι μαθητές/τριες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Ας προετοιμάσουμε λοιπόν σωστά τα παιδιά για την επιστροφή αύριο στο σχολείο σχετικά με τη σωστή χρήση της μάσκας, τη χρήση αντισηπτικού και το πλύσιμο των χεριών, τις αποστάσεις μεταξύ τους αλλά και του self test που αποτελεί μια καινούρια διαδικασία για την καθημερινότητά τους. Με υπομονή και κατάλληλη εκπαίδευση τα παιδιά θα προσαρμοστούν γρήγορα και με επιτυχία!

Η συνεργασία μας είναι καθοριστική!

Καλή και ασφαλής επιστροφή στις σχολικές αίθουσες!

Η Δ/νση & ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημ. Σχ. Ανατολής

Premium Vector | School reopen and keep social distancing after covid-19 lockdown to prevent coronavirus spreading in children concept, hand open bird cage over school to let school bus to go to