Βανδαλισμοί στο σχολείο μας!

Αγαπητοί γονείς των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής,

με θλίψη και απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα το πρωί ότι στις δύο εισόδους του σχολείου μας (επί της οδού Ιωαννίνων και επί της οδού Ομήρου) υπήρξε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα που είχε ως αποτέλεσμα τη θραύση των τζαμιών. Το γεγονός αυτό έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μικρών μαθητών από τα σπασμένα γυαλιά που είχαν σκορπίσει παντού. Το σχολείο ακολούθησε, όπως προβλέπεται από τον νόμο, τις απαραίτητες ενέργειες.

Πέρα όμως από τις τυπικές διαδικασίες, τίθεται τώρα και σοβαρό ζήτημα ομαλής λειτουργίας του σχολείου. Όπως γνωρίζετε, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου καταβάλουν αξιόλογη προσπάθεια να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους στο σχολείο λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον COVID-19 (χρήση μάσκας, αντισηπτικά, απόσταση κτλ). Είναι άδικο συνεπώς να επιβαρύνονται με περισσότερα προβλήματα από επιθέσεις που μόνο κακό κάνουν στην ψυχολογία και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Παρακαλώ θερμά να δείξουμε όλοι τον ανάλογο σεβασμό τόσο στους μαθητές, τα παιδιά σας, που περνούν τόσες ώρες στο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται όσο και στο σχολικό κτίριο που φιλοξενεί περίπου 300 ανθρώπους κάθε μέρα. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να διανύσουμε μία ήρεμη και δημιουργική σχολική χρονιά με θετικά μαθησιακά αποτελέσματα.

Η Δ/τρια του 1ου Δημ. Σχ. Ανατολής,
Γεωργία Πάνου