ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-Επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία!

BACK TO SCHOOL

Αγαπητοί γονείς των μαθητών του 1ου Δημ. Σχ. Ανατολής,

εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία, χαρά, δύναμη και αισιοδοξία.

Καλή πρόοδο στα παιδιά και καλή συνέχεια στην άψογη συνεργασία μας!

Tη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου επιστρέφουν οι μαθητές στο σχολείο για την επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας. Θα εφαρμοστεί κανονικά  το πρόγραμμα αλλά και η Πρωινή Ζώνη με το Ολοήμερο σχολείο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που λάβαμε και μετά από συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, σας ενημερώνω για τα εξής:

  1. Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται από 8.00π.μ. έως και 8.15π.μ. από την είσοδο επί της οδού Ομήρου τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα του ΕΟΔΥ όπως αυτά ίσχυαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές εισέρχονται στο κτήριο του σχολείου από τα σημεία που έχουν καθοριστεί για κάθε τάξη και περνούν κατευθείαν στις αίθουσες διδασκαλίας.
  2. Η αποχώρηση θα εξακολουθήσει να γίνεται  σταδιακά από τις 13.15μ.μ. ξεκινώντας από την Α’ τάξη και φτάνοντας ως την ΣΤ’ .
  3. Πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στον σύντομο χρόνο παραμονής σας στην είσοδο του σχολείου για την αποφυγή συνωστισμού. Η έξοδος να παραμένει ελεύθερη από αυτοκίνητα και πεζούς για να μην καθυστερούν οι μαθητές και για την τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων.
  4. Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν 2 ή περισσότερες μάσκες μαζί τους και αντισηπτικά μαντιλάκια. Θα χρειαστεί να υπενθυμίσετε τους κανόνες υγιεινής που ακολουθούν  στο σχολείο και κυρίως για τη σωστή χρήση μάσκας διότι είναι βασικό μέτρο προστασίας υπό αυτές τις συνθήκες. Επίσης, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, όπως ανακοινώθηκαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς, όταν οι μαθητές έχουν ύποπτα συμπτώματα. Παραμένουν στο σπίτι, παίρνουν οδηγίες από τον γιατρό τους, ενημερώνουν το σχολείο και επιστρέφουν όταν το επιτρέψει ο γιατρός.
  5. Η ένδυση των μαθητών να είναι σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες και έχοντας ως δεδομένο τον απαραίτητο αερισμό των αιθουσών όπως προβλέπεται από σχετικές οδηγίες.

Σημείωση: Τη Δευτέρα οι μαθητές θα παραλάβουν την έντυπη βαθμολογία του Α’ τριμήνου, τις μάσκες που προμηθευτήκαμε από τον Δήμο Ιωαννιτών και Βεβαιώσεις Μετακίνησης Μαθητών για όσους δεν τις διαθέτουν ήδη από τον Νοέμβριο διότι παραμένουν οι ίδιες. Επίσης, όσοι μαθητές έχουν δανειστεί tablet από το σχολείο (είτε από εμένα, είτε από την κ. Βικτωρία) οφείλουν να το επιστρέψουν.

Για οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει στις οδηγίες που λαμβάνουμε από το Υπουργείο θα ενημερωθείτε άμεσα.

Καλή επιτυχία στην προσπάθεια όλων μας!

Η Δ/ντρια

Γεωργία Πάνου